DE GROOTSTE IN MODELTREINEN

Huiderstad ontwikkelingen in 2019

Op 9 maart tussen 10:00 en 12:00 is de eerstvolgende demonstratie van Huiderstad op de bovenverdieping van onze winkel. Gratis toegang!

Op deze pagina beschrijft Ernst Huider maandelijks de vorderingen van zijn grote modelbaan Huiderstad. Deze bouwt hij op de bovenverdieping van de winkel, welke maandelijks voor het publiek opengesteld wordt. De data waarop dit gebeurt, worden bekendgemaakt in onze nieuwsbrief en hierboven op deze pagina. Volg dit unieke project! Lees ook: Ontwikelingen 2018


Januari 2019

HuiderstadDeze maand heb ik de laatste sporen in het Hauptbahnhof voorzien van ballast en paden. Ook van de aangrenzende sporen heb ik de ballast deels aangepast, om een realistisch verloop te krijgen tussen oude en nieuwe stukken ballast. Hiermee zijn de laatste spreekwoordelijke sporen definitief uitgewist, die te maken hadden met de reconstructie en uitbreiding van de baan na de winkelverhuizing begin vorig jaar. De hoofdsporen heb ik van een wat breder ballastbed voorzien dan de rangeersporen, omdat hoofdsporen meer krachten moeten kunnen opvangen (in het echt). Bij rangeersporen moet spoorwegpersoneel ongehinderd over de tussenpaden kunnen lopen, zodat daar een fatsoenlijk looppad belangrijker is. Ook heb ik wat geexperimenteerd met verlijmen van loofvlokken, loofvlies en lang-gras tussen de sporen, om het geheel natuurgetrouwer te maken. Uiteraard is nog meer afwerking van sporen en decoratie nodig, maar de komende weken staat eerst de afbouw van het stoomlocdepot op het programma.

Huiderstad